20 godina Karate kluba “Okinawa”

U subotu 16.11.2019. obilje┼żeno je 20 godina od osnutka Karate kluba ÔÇ×OkinawaÔÇť Novi Marof.

Foto: Borila─Źke vje┼ítine Novi Marof

U okviru cjelodnevnog programa odr┼żan je zajedni─Źki seminar-trening na kojem je sudjelovalo 100-njak starih i novih ─Źlanova Karate kluba ÔÇ×OkinawaÔÇť Novi Marof i gostiju. Na kraju seminara odr┼żana je prezentacija borila─Źkih vje┼ítina na kojoj su nastupale sve grupe kluba, od najmanjih ─Źlanova vrti─çke skupine do starijih veterana. Posebnost Karate kluba ÔÇ×Okinawa je ta da okuplja sve dobne skupine u okviru vje┼żbanja sportske karate borbe za mla─Ĺe uzraste te tradicionalne karate vje┼ítine koja je prikladna za svaku dob. Na prezentaciji je poseban pljesak zaslu┼żio jedan od osniva─Źa KK ÔÇ×OkinawaÔÇť i gradona─Źelnik Novog Marofa gospodin Sini┼ía Jenka─Ź koji je ovom prigodom prezentirao jednu majstorsku katu.

Foto: Borila─Źke vje┼ítine Novi Marof
Foto: Borila─Źke vje┼ítine Novi Marof

Program je nastavljen u novomarofskom Centru za dru┼ítvene aktivnosti i nezavisnu kulturu Stara ┼ákola koji je bio posebno ure─Ĺen za ovaj doga─Ĺaj. Izlo┼żeno je nekoliko stotina fotografija iz bogate klupske povijesti, razni plakati, knjige, pojasevi, rukavice, kimona i ostali karate rekviziti. Uz izlo┼żbu fotografija, odr┼żana je panel diskusija s temom povijest karatea u Novom Marofu. Na panel diskusiji sudjelovali su osniva─Źi i u─Źitelji Karate kluba ÔÇ×OkinawaÔÇť Ivica Sudec i Sini┼ía Jenka─Ź uz gosta Radovana Petkovi─ça. Svi posjetitelji i gosti panel diskusije dobili su na poklon prikladne majce za obilje┼żavanje godi┼ínjice kluba te su ovom prilikom saznali razne detalje iz bogate povijesti novomarofskih borila─Źkih vje┼ítina koja datira jo┼í od 1970-tih godina.

Foto: Borila─Źke vje┼ítine Novi Marof


Ovim bogatim programom, dru┼żenjem i prisje─çanjem lijepih trenutaka stekao se dodatan motiv za daljnje vje┼żbanje i razvijanje novomarofskog karate-a.