25. JUBILARNI MEMORIJALNI MALONOGOMETNI TURNIR DARKO PUŠKADIJA I ZVONIMIR PAVLIĆ

Povodom obilježavanja 25. memorijalnog malonogometnog turnira, koji se ove godine održava 25. i 26. srpnja na asfaltiranome igralištu u Remetincu, posjetili smo ŠD Remetinec kako bismo se prisjetili početnih dana te saznali ponešto o ovogodišnjem turniru.

Foto: Grad Novi Marof

OSNIVANJE I PRVE IGRE

ŠD Remetinec osnovan je 15.12. 2002. godine, a sve je započelo davne 1996. godine kada se grupa mladih entuzijasta okupilo na igralištu te održali nogometni turnir u čas svojim prijateljima i palim borcima Darka Puškadije i Zvonimira Pavlića. Anđelko Cindori, jedan od predstavnika ŠD Remetinec, ističe kako je prvi turnir bio spontani te se održao sa ukupno 8 pozivnih ekipa. Svoju ideju predstavili su tvornici Termika, za koju je radio Darko Puškadija, te su samim time financirali svoj prvi turnir. Na turnir su se tada pozivale samo lokalne ekipe, međutim ni to ih nije spriječilo da se dobro zabave na što ukazuju prve simbolične nagrade kao što su pehar za prvo mjesto i dobar odojak. Kroz godine ovaj malonogometni turnir postepeno je rastao, a sa njime i broj ekipa koji se danas popeo i do 30-tak. Članovi kluba prisjećaju se i vremena kada je poznati hrvatski rukometaš, Blaženko Lacković, prije potpisivanja ugovora i prijelaza iz Varteksa u Zagreb, okupio mlade rukometaše iz kraja i sudjelovao na turniru. Ovo sportsko društvo danas broji i do 140 članova te zajedno čine jednu veliku obitelj.

Anđelko Cindori

ORGANIZACIJA I OVOGODIŠNJI PLANOVI

U nadolazećem vikendu održava se 25. jubilarni malonogometni  memorijalni turnir koji se svake godine održava u čast prijateljima i palim borcima Darku Puškadiji i Zvonimiru Pavliću. Kao i svake godine turnir se održava na asfaltnom igralištu u Remetincu pored Novog Marofa. Riječ je, naravno, o jednom od najkvalitetnijih malonogometnih turnira našeg kraja na što ukazuje i sudjelovanje nogometnih ekipa iz inozemstva.  Usprkos situaciji u kojoj se trenutno nalazimo, ljubav prema nogometu nije zaustavila ekipu ŠD Remetinec. Sukladno svim pravilima i propisima predodređenim Nacionalnim centrom za zaštitu, spremno očekuju gledatelje. Član upravnog odbora, Mladen Vuradin, ističe kako će se prije ulaza na natjecanje provoditi evidencija na način da se upisuju ime i prezime te broj telefona svakog gledatelja. Također naglašava kako se od ekipa očekuje odgovorno ponašanje te da prije dolaska svatko od njih izmjeri temperaturu te na taj način odgovorno postupaju prema protokolu. Za sve natjecatelje i članove tima ostavlja poruku: ”Molim sve ekipe da nam ne zamjere na protokolima kojih se moramo držati. To je sada propisano na svakom događaju. Puno više je papirologije za ispunjavanje, pa bude trebalo malo više strpljenja oko toga. Stoga ih molim da se taj protokol poštuje, da bude lakše njima i nama.”

Društveni dom u Remetincu, sjedište ŠD Remetinec

Za sada je još uvijek teško procijeniti koliko će točno ekipa biti prisutno na samome natjecanju ali organizatori puručuju da će zatvoriti prijave nakon što skupe 24 ili 25 valjanih prijava. Do sad su se javile 23 zainteresirane ekipe i danas je objavljen popis prvih 15 prijavljenih ekipa:
1. ŠD Remetinec
2. Sportska udruga Šemnica
3. Bosanac i prijatelji (prošlogodišnji pobjednici)
4. Transporti Marin
5. Bedenec
6. Comet
7. Stolarija Vever
8. CB Mađarevo
9. Prijatelji-Stolarija Žeger
10. Cb Brk
11. V-gradnja Možđenec
12. Kuburaši
13. ŠD Grana-NB Frigo
14. DŠR Žarovnica
15. 2 eN usluge

Prijave ekipa za turnir traju do 24. srpnja do 19. 00 sati kada će se i održati live izvlačenje parova na službenoj Facebook stranici društva. Osim pozitivnog sportskog duha očekuje se i tombola sa vrijednim nagradama koja se održava već tri godine u nizu.

J.V.

Nekoliko je dana do početka turnira, članovi društva su se okupili jer treba dosta toga pripremiti
Članovi ŠD Remetinca sami su inicirali i volonterskim radom podigli ovu sjenicu, gastronomski centar ovog turnira
Crkva – simbol Remetinca
Za koju godinu možda i oni nastupe na ovom turniru, što je velika čast za svakog stanovnika Remetinca