Gradonačelnik Jenkač prvašićima zaželio uspješan početak nove školske godine

Gradonačelnik Novog Marofa Siniša Jenkač u ponedjeljak je u društvu ravnatelja Osnovne škole Novi Marof Anđelka Bošnjaka dočekao učenike koji ove godine po prvi puta sjedaju u školske klupe. Prvašićima, za koje počinje novo poglavlje u životu, zaželio je uspješnu školsku godinu, uz mnogo radosti, veselja i sklapanja prijateljstava koja će zasigurno pamtiti cijeli život. Roditelja je zaželio mnogo strpljenja, uz nadu da će ova neobična školska godina proteći bez većih problema.

Gradonačelnik je podsjetio i kako Grad financira pet učiteljica razredne nastave za rad u produženom boravku.
Nažalost, treći i četvrti razredi zbog epidemioloških mjera imaju problema s organizacijom programa produženog boravka, no to se rješava, a za sva pitanja i nedoumice roditelji se mogu obratiti direktno u školu. Tu je ravnatelj, stručne službe, a i Grad maksimalno stoji na raspolaganju – poručio je Jenkač.

Također, Grad Novi Marof svake godine ulaže znatna sredstva u školstvo.
Škola je prekrasna, energetski je obnovljena, više od 10 milijuna je unazad nekoliko godina uloženo i nadamo se da ćemo na tom tragu raditi i dalje. Škola je velika, s pet područnih škola najveća je u sjeverozapadnoj Hrvatskoj – istaknuo je Jenkač.
Željama za što uspješnijom školskom godinom pridružio se i ravnatelj Bošnjak. Kazao je kako je ove godine situacija specifična, no škola je poduzela sve mjere kako bi se maksimalno zaštitilo učenike.
Mi smo u dogovoru sa Županijom i Ministarstvom formirali manje razredne odjele, tako da imamo tri prva razreda u Novom Marofu od 17 i 18 učenika, u Mađarevu je 9 učenika, Remetincu 10, 14 u Ključu i 5 u Podevčevu – rekao je ravnatelj dodavši kako Osnovnu školu Novi Marof ukupno pohađa 748 učenika.