Jubilarna 15. biciklijada ŠIC NA BIC u novom e-izdanju

Detaljne upute za sudionike nalaze se na startu rute

Udruga Mladi za Marof poziva sve bicikliste na jubilarnu petnaestu rekreativnu novomarofsku biciklijadu ŠIC NA BIC! Pošto je legendarna novomarofska biciklijada zamišljena prvenstveno kao druženje biciklista rekreativaca, zbog aktualnih mjera društvenog distanciranja ne može se organizirati na način na koji smo to navikli. No, organizatori misle da to nije razlog da se naši kotači i pedale ne zavrte okolnim bregima i ove godine.

Ruta sadrži 6 kontrolnih točaka – link

Uz pomoć tehnologije, koja je posljednjih mjeseci donijela brojne promjene u naše živote, udruga Mladi za Marof odlučila je organizirati e-biciklijadu. Osmišljena ruta je objavljena na webu (link ovdje), a sve što treba za sudjelovanje je pametni telefon, bicikl i naravno – malo dobre volje!

Na svakoj kontrolnoj točki nalazi se tabla sa rutom i uputama, te QR kodom koji vas vodi na web obrazac čijim ispunjavanjem i prilaganjem fotografije potvrđujete da ste bili na kontrolnoj točki.

Svaki sudionik će morati ispuniti online prijavu te obići svih 6 kontrolnih točaka, i fotografijama potvrditi da je cijela ruta biciklijade odvožena. Svi sudionici biciklijade koji odvoze cijelu rutu u razdoblju od 4. srpnja do 1.rujna, dobivaju na poklon majicu biciklijade, i to sa sloganom koji će sami sudionici moći predložiti i izglasati onaj koji im se najviše sviđa. Detaljne upute za sudionike biciklijade se nalaze na web stranici MZM-a te na FB eventu.

MZM i partneri u projektu kod starta rute u centru Novog Marofa. Gradonačelnik Siniša Jenkač zadnjih godina redovan je sudionik biciklijade Šic na bic.

Udruga Mladi za Marof ističe da ovaj najdugovječniji projekt udruge, biciklijada Šic na bic, nikad ne bi toliko napredovala bez pomoći dugogodišnjih partnera, sponzora i donatora. Tako i kod ove e-biciklijade potporu su dali Biciklistički klub Maraton Beciklin, Grad Novi Marof, Turistička zajednica Grada Novog Marofa, Knauf Insulation Hrvatska te medijski pokrovitelj Radio Novi Marof.

Kontrolna točka “Lužec”. Knauf Insulation Hrvatska ove godine slavi 40 godina od osnutka tvrtke te su osigurali majice za sve sudionike biciklijade.

Sada kad sve znate, sjednite na bicikl, držite socijalnu distancu i odvozite novomarofskim krajem 15. ŠIC NA BIC!

Detalj s prošlogodišnje 14. biciklijade Šic na bic