Obnovljen društveni dom u Sudovcu

U subotu, 7. prosinca, u Sudovcu je uprili─Źena sve─Źanost otvorenja obnovljenog Dru┼ítvenog doma. Dio je to projekta Grada Novog Marofa tijekom kojeg su obnovljena tri dru┼ítvena doma ÔÇô u Orehovcu, Zavr┼íju i Sudovcu, a rije─Ź je o ukupnoj investiciji od 1,8 milijuna kuna.

Foto: Grad Novi Marof

Na sve─Źanosti otvorenja obnovljenog doma uprili─Źena je vatrogasna vje┼żba u kojoj su sudjelovali doma─çini, vatrogasci DVD-a Sudovec te ─Źlanovi Vatrogasne zajednice Novi Marof.
-Ovo je za cijeli Sudovec, pa tako i za nas vatrogasce, poseban dan. U obnovljenom Dru┼ítvenom domu i mi ─çemo imati svoje prostorije, ured i spremi┼íte, a isto ─çemo tako koristiti malu i veliku dvoranu za svoje godi┼ínje i izvje┼ítajne skup┼ítine i sve─Źane sjednice ÔÇô kazao je Zvonko ┼átriga, predsjednik DVD-a Sudovec.

Ovo je Dru┼ítvo najaktivnija udruga u naselju, a broji ukupno 140 ─Źlanova, od kojih je 70-ak aktivnih te 12 operativaca. Imaju nekoliko ekipa, od djece i mlade┼żi, do veterana, a ┼átriga je istaknuo i da su dobro opremljeni:
-Imamo ono najva┼żnije, ali dobro bi nam do┼ílo jo┼í nove opreme i vjerujem da ─çemo uskoro i to dobiti. Drago nam je da je Dom obnovljen, kako zbog nas vatrogasaca, tako i zbog ostalih mje┼ítana.

Brojni su od tih mje┼ítana nazo─Źili sve─Źanosti otvorenja Dru┼ítvenog doma u Sudovcu, zadovoljni ┼íto ─çe se odsad mo─çi dru┼żiti i sudjelovati u brojnim manifestacijama, od kulturnih do zabavnih, u obnovljenom, primjerenijem i ljep┼íem prostoru.