Otvorena “Unikatna” izlo┼żba

U petak, 31. srpnja u 19 sati otvorena je izlo┼żba slika pod nazivom “Unikatna” autorice Mirjane Modru┼ían (r. Koren), slikarice iz Novog Marofa. Izlo┼żbu slika koju organizira Gradska knji┼żnica i ─Źitaonica Novi Marof mo┼żete razgledati u holu Kulturnog centra “Ivan Rabuzin” sve do 31. kolovoza 2020. godine.

Otvorenje izlo┼żbe

Nakon ┼íkolovanja i ┼żivota u Zagrebu, Mirjana Modru┼ían je odlu─Źila ┼żivjeti i stvarati u Lici gdje pronalazi inspiraciju u ljepoti ┼żivljenja, prirodi, vlastitom hedonizmu i svemu ┼íto je okru┼żuje. Svojim djelima na platno prenosi vedrinu, svjetlost i ljubav pa njene izlo┼żbe imaju sna┼żno likovno metafori─Źko zna─Źenje. Njen rad i osvrt na ovu izlo┼żbu dao je vara┼żdinski slikar ┼Żivko Toplak.

Vara┼żdinski slikar ┼Żivko Toplak

Mirjana Modru┼ían je do sada imala samostalne izlo┼żbe u Gospi─çu, Slunju, Karlovcu, Zagrebu i brojne skupne izlo┼żbe diljem Hrvatske. Organizatorica je ve─ç tradicionalnih likovnih kolonija u Rakovici gdje trenutno i ┼żivi, sudjeluje na drugim likovnim kolonijama, a likovne radionice vodi volonterski u Slunju.

Mirjana Modrušan (r. Koren)

Volontira u Crvenom kri┼żu u Slunju gdje i odr┼żava te─Źaj slikanja u zimekom periodu za umirovljenike pod nazivom “Dodajmo ┼żivot godinama”. Slikarica Mirjana ima i svoj stalni postav izlo┼żbe u ─Źekaonici Doma zdravlja u Rakovici gdje i radi.

Na otvaranju se prisutnima obratio i zamjenik gradona─Źelnika Ivan Tuk koji je slikarici po┼żelio dobrodo┼ílicu u na┼í grad.
Otvaranje izlo┼żbe je obogatila divna glazbena izvedba tria KaMaKo
Na otvorenje su došli brojni prijatelji, slikari i ljubitelji umjetnosti