Pod lampašima na Čevo

Kratki pregled 4. (noćnog) kola 7. cross lige 7. cross lige “Godišnja doba na Čevu”

Mnoštvo trkača svjedočilo je odlično organiziranom završetku 7. cross lige “Godišnja doba na Čevu”!

Most na Bednji, natjecatelji čekaju znak za start trke

U subotu 27. lipnja 2020. g. održano je posljednje 4. kolo 7. cross lige “Godišnja doba na Čevu”. Start je bio predviđen u 21:30 sati, ali se zbog prijava velikog broja natjecatelja krenulo 15-tak minuta kasnije. Čak 132 natjecatelja su potvrda odličnog rada vesele i marljive ekipe iz Cross lige Čevo predvođene velikim entuzijastom Josipom Lackovićem, AK Varaždin. Organizatori ove utrke su tako poznati i pod nazivom Laci i prijatelji.

Josip Lacković – Laci vodi ceremoniju dodjele medalja

Za osvojiti medalju potrebno je najbrže svladati stazu od rijeke Bednje do vrha Čevo, ukupne udaljenosti 2.019m i 330m visinske razlike. Ovo kolo je posebno po tome što se događa po noći te je cijela šumska staza označena sa reflektirajućim oznakama i osvijetljena velikim brojem lampaša.

Lampaši pomažu natjecateljima naći put do vrha Čeva

Iako ima dosta atletičara koji naporno treniraju i pripremaju se za ovakva natjecanja te ostvaraju odlične rezultate, veći broj natjecatelja su rekreativci. Uz samu trku, trčanje i zdrav način života, mnogobrojni natjecatelji se redovno vraćaju zbog lijepe prirode i veselog druženja koje traje dugo po završetku utrke.

Veselo druženje natjecatelja na vrhu Čeva

Na cilju cros lige, odmah pored ‘balkona’ s kojeg puca predivan pogled na dolinu rijeke Bednje i Varaždin, smjestila se mala planinarska kuća, čiji vlasnik Ivica Slunjski odvaja mnogo vremena i truda da zajedno s Lacijem i prijateljima pripremi sve za ovako veliki vroj natjecatelja.

Domaćin – Ivica Slunjski
Mnogo volontera pomaže kod organizacije svake utrke na Čevo.
Za roštiljom su bili Damir i Saša. Sve se to nosi u ruksacima na vrh!
Mladi tim odgovoran za prijave i bilježenje rezultata

Pošto je ovo bilo zadnje kolo cross lige proglašeni su i ukupni pobjednici, najbrži u sva 4 kola, u muškoj i ženskoj kategoriji.

1. Jasenka Šimunčić (AK Varaždin)
2. Biserka Buhin (AK Varaždin)
3. Mihaela Huzjak (AK Varaždin)
1. Bruno Kos (AK Rudolf Perešin)
2. Ivan Maltar (ŠD Remetinec)
3. Darko Okreša (IND)

Tokom svih ovih godina održavanje ove popularne cross lige sklopila su se mnoga prijateljstva a nastale su i neke tradicionalne zabavne aktivnosti koje dodatno obogaćuju cijeli program.

Ispijanje vina iz tanjura uz pjesmu Miše Kovača – “Poljubi zemlju”
Neizostavno kupanje u Bednji

Vatrometom se dodatno obilježio završetak cross lige, i to 2 puta! Jednom je pušten s vidikovca nakon kojeg su se natjecatelji spustili do Bednje gdje je pušteno još par raketa! Na startu se nastavilo s zabavom i plesom da ranih jutarnjih sati a neki su se i rashladili u rijeci Bednji.

Ako niste do sada sudjelovali u ovoj utrci, nadamo se da vas je ovaj tekst motivirao da se pojavite na startu sljedećeg kola Cross lige Čevo!

Vatromet je pušten s vidikovca, naravno uz nadzor lokalnih vatrogasaca

Više detalja o Cross ligi Čevo pronađite na službenoj stranici: https://cevo.com.hr/