NajavaVijesti

Poziv na dobrovoljno davanje krvi

POZIV NA AKCIJU DOBROVOLJNOG DAVANJA KRVI

Gradsko dru┼ítvo Crvenog kri┼ża Novi Marof u suradnji s Odjelom za transfuzijsku medicinu Op─çe bolnice Vara┼żdin organizira dvije akcije dobrovoljnog davanja krvi u Novom Marofu.
Akcije ─çe se odr┼żati u prostoru Vatrogasnog doma u Novom Marofu u sljede─çim terminima:
1. 07. srpnja 2020. (utorak), od 8,00 ÔÇô 12,00 sati
2. 14. srpnja 2020. (utorak), od 8,00 ÔÇô 12,00 sati

Image may contain: 3 people, people sitting, child, table and outdoor

Akcije se provode uz po┼ítivanje najvi┼íih higijenskih standarda i epidemiolo┼íkih mjera sukladno preporukama Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo od koji su najva┼żnije:

  • odr┼żavanje socijalne distance : osobni razmak izme─Ĺu darivatelja od 1 do 2 metra te izbjegavanje rukovanja
  • osiguran punkt za dezinfekciju
  • ograni─Źavanje broja darivatelja koji su istovremeno u jednom prostoru ( 4 darivatelja u prostoru za punkciju/darivanje).
    Sukladno trenuta─Źnom stanju zaliha krvi na Odjelu za transfuzijsku medicinu OB Vara┼żdin posebno molimo gra─Ĺane koji imaju krvnu grupu 0+ te 0- da se odazovu akcijama darivanja krvi.
    Svakodnevno stanje zaliha krvi mo┼żete pratiti na slu┼żbenim stranicama OB Vara┼żdin.

Pozivamo sve dobrovoljne darivatelje krvi i one koji to ┼żele postati (18-65 godina) da se odazovu na akciju DDK (ponijeti osobnu iskaznicu i knji┼żicu DDK!!!). Prije davanja krvi preporu─Źujemo popiti dovoljno vode i pojesti lagani obrok.
Napominjemo kako ─çe se akcija dobrovoljnog davanja krvi fotografirati.

Informacije vezano za akcije dobrovoljnog davanja krvi mo┼żete saznati u GDCK Novi Marof na adresi Kralja Tomislava 16, pozivom na broj 042 611 401.