Poziv na dobrovoljno davanje krvi

POZIV NA AKCIJU DOBROVOLJNOG DAVANJA KRVI

Gradsko druÅ”tvo Crvenog križa Novi Marof u suradnji s Odjelom za transfuzijsku medicinu Opće bolnice Varaždin organizira dvije akcije dobrovoljnog davanja krvi u Novom Marofu.
Akcije će se održati u prostoru Vatrogasnog doma u Novom Marofu u sljedećim terminima:
1. 07. srpnja 2020. (utorak), od 8,00 ā€“ 12,00 sati
2. 14. srpnja 2020. (utorak), od 8,00 ā€“ 12,00 sati

Image may contain: 3 people, people sitting, child, table and outdoor

Akcije se provode uz poŔtivanje najviŔih higijenskih standarda i epidemioloŔkih mjera sukladno preporukama Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo od koji su najvažnije:

  • održavanje socijalne distance : osobni razmak između darivatelja od 1 do 2 metra te izbjegavanje rukovanja
  • osiguran punkt za dezinfekciju
  • ograničavanje broja darivatelja koji su istovremeno u jednom prostoru ( 4 darivatelja u prostoru za punkciju/darivanje).
    Sukladno trenutačnom stanju zaliha krvi na Odjelu za transfuzijsku medicinu OB Varaždin posebno molimo građane koji imaju krvnu grupu 0+ te 0- da se odazovu akcijama darivanja krvi.
    Svakodnevno stanje zaliha krvi možete pratiti na službenim stranicama OB Varaždin.

Pozivamo sve dobrovoljne darivatelje krvi i one koji to žele postati (18-65 godina) da se odazovu na akciju DDK (ponijeti osobnu iskaznicu i knjižicu DDK!!!). Prije davanja krvi preporučujemo popiti dovoljno vode i pojesti lagani obrok.
Napominjemo kako će se akcija dobrovoljnog davanja krvi fotografirati.

Informacije vezano za akcije dobrovoljnog davanja krvi možete saznati u GDCK Novi Marof na adresi Kralja Tomislava 16, pozivom na broj 042 611 401.