Putopjesnikinja Maja Klarić predstavila novu knjigu

Maja Klarić, putopjesnikinja

Jučer, u petak, 31.1.2020., Novi Marof je posjetila putopjesnikinja i putopisac Maja Klarić. Uz pomoć moderatora Damira Vujnovca, također putopisca i zaljubljenika u putovanja, u Gradskoj knjižnici i čitaonici nam je predstavila svoj novi putopis ā€žPribližavanje zore: Put 88 hramovaā€œ – njenu osobnu duhovnu priču o drevnom hodočaŔću na najmanjem od četiri japanska otoka Shikoku.

Maja Klarić i Damir Vujnovac

Osim vlastitog putovanja kroz svih 88 hramova i mnoga druga svetiÅ”ta te putovanja pjesnika Matsua Basha i redovnika Kukaija, putopis nam donosi i osnovne karakteristike tog puta, pripreme i logističke informacije, povijesno kulturoloÅ”ki kontekst putovanja kao i opise i legende vezane uz hramove te uvod u budizam i zen budizam. Putopis 88 hramova čita se i kao spiritualna potraga za promjenom, suočavanje s prolaznoŔću života, ali i duhovno putovanje na viÅ”e razina.
U stvaranju ovog putopisa sudjelovali su vrhunski hrvatski umjetnici: knjigu je uredio Kruno Lokotar, ilustrirala Tihana Karlović i grafički pripremio Vladimir Končar. Objavljivanje knjige podržalo je Ministarstvo kulture Republike Hrvatske.

Gradska knjižnica i čitaonica Novi Marof
Maja Klarić, putopjesnikinja
Putopis ā€žPribližavanje zore: Put 88 hramovaā€œ